Grön risotto

Spenaten läggs i kylen på morgonen för att tinas under dagen. Pojkarna är inte så förtjusta i spenat så Gunilla tillagar den separat och blandar ner den först på slutet när pojkarna redan har serverats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 8 dl vatten
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g spenat - hel
  • 1 dl parmesan - färskriven
  • 1 nypa svartpeppar - grovmald

Tillbehör

  • 300 skivor parmaskinka - tunna
  • 100 g sallad - blandad
  • 1 baguette
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva sellerin och hacka persiljan. Fräs lök, vitlök och selleri i olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt. Häll på vinet och låt det nästan koka in.

  2. Smula i buljongtärningarna och späd med vatten så att det täcker. Låt sjuda utan lock 20-25 min. Rör då och då och späd med vatten under tiden.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ljumma spenaten i en teflonpanna.

  4. Vänd ner ost, persilja och spenat. Strö över pinjenötterna och mal över lite svartpeppar. Servera direkt med parmaskinka, blandad sallad och baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!