Grön pytt med svamp
Grön pytt med svamp
- 1 kg potatis
- 800 g spetskål
- 1 purjolök
- 300 g svamp - t.ex kantareller
- 1 msk smör - + 1 msk + 1 msk
- 1 tsk salt - + 0,5 tsk + 2 krm
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 4 ägg
- 75 g västerbottenost
- 1 knippe bladpersilja
Gör så här
-
Skala ev och skär potatisen i små tärningar. Ansa och småtärna kålen. Ansa och strimla purjolöken. Rensa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.
-
Stek potatisen i 1 msk smör i en stor stekpanna med släpplättbeläggning tills den mjuknat. Tillsätt kål och purjolök. Stek ytterligare ca 5 min.
-
Stek svampen i 1 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg och all vätska kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt. Blanda svampen med pytten. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.
-
Tärna osten och strimla persiljan. Blanda ner ost och persilja i pytten och servera med stekt ägg.