Grön pytt med svamp

Spetskål i pytt blir en perfekt vardagsdelikatess!
Grön pytt med svamp
Grön pytt med svamp Foto: Lennart Weibull

Grön pytt med svamp

  • 1 kg potatis
  • 800 g spetskål
  • 1 purjolök
  • 300 g svamp - t.ex kantareller
  • 1 msk smör - + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 ägg
  • 75 g västerbottenost
  • 1 knippe bladpersilja

Gör så här

  1. Skala ev och skär potatisen i små tärningar. Ansa och småtärna kålen. Ansa och strimla purjolöken. Rensa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.

  2. Stek potatisen i 1 msk smör i en stor stekpanna med släpplättbeläggning tills den mjuknat. Tillsätt kål och purjolök. Stek ytterligare ca 5 min.

  3. Stek svampen i 1 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg och all vätska kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt. Blanda svampen med pytten. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.

  5. Tärna osten och strimla persiljan. Blanda ner ost och persilja i pytten och servera med stekt ägg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!