Grön och god soppa

Lättast är att finfördela soppan direkt i kastrullen med hjälp av mixerstav, men det går bra i matberedare eller mixer också.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe salladslök
  • 1 huvudsallad
  • 2 msk olivolja - och 1 tsk till garneringen
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 500 g gröna ärter - frysta
  • 8 dl vatten
  • 150 g räkor - skalade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 80 g ost - riven, 12% fett (ca 1,5 dl)

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla lök och sallad. Värm 2/3 av oljan i en gryta. Fräs löken mjuk utan att den tar färg, 1–2 min. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt salladen och ärterna, fräs under omrörning 2–3 min. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och sjud ca 3 min.

  2. Finfördela i matberedare, mixer eller med mixerstav, späd med resten av vattnet i grytan. Ge soppan ett uppkok.

  3. Servera soppan kyld eller varm. Garnera med räkorna. Krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!