Grön minestronesoppa – en perfekt höstmiddag

Recept på vegetarisk grön minestronesoppa. Använd gärna ekologisk buljongtärning. Det blir mycket godare!
Allt om Mat
Grön minestronesoppa toppad med ost - servera gärna med ett gott bröd
Grön minestronesoppa toppad med ost - servera gärna med ett gott bröd Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 romanesco - (ca 500 g)
  • 500 g färskpotatis
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g edamamebönor - frysta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 75 g parmesan

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Bryt romanesco i små buketter. Skrapa och skär potatisen i bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Fräs romanesco, potatis och purjolök i olja i en gryta. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Tillsätt bönorna och låt koka 2 min till. Krydda soppan med salt och peppar.

  3. Tärna tomaterna. Strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i grytan. Grovriv osten. Toppa soppan med ost och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!