00000

Rivet citronskal snyggar till pastan, 
men det är inget måste.

För 4 portioner

Ingredienser

300 g kyckinglårfilé
1 gul lök
1 pkt bacon (140 g)
280 g pasta, linguine el spagetti
1 pkt frysta gröna ärter (250 g)
1 pkt sugar snaps (150 g)
1 påse blandspenat (80 g)
1 kruka mynta
1/2 citron
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Grön kycklingpasta med bacon och mynta

 

1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
2. Stek kycklingbitarna i 1 msk olja ca 4 min. Lägg dem på ett fat.
3. Skala och hacka löken. Skär baconet smått.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärterna när det återstår 
1 minut av koktiden.
5. Knaperstek baconet 2 min. Tillsätt löken och stek ytterligare 1 min. Blanda bacon och lök med kycklingen.
6. Skölj sugar snapsen, dela dem på längden.
7. Häll av pastan. Blanda den med kyckling, bacon, lök, sugar snaps och spenat. Plocka och tillsätt myntabladen. Pressa över 2 msk 
citronsaft, ringla över 1 msk olja och krydda med 2 krm svartpeppar.