Kycklinggryta – så här gör du världens godaste med potatis eller bulgur

Kycklinggryta med vårprimörer är kryddad med stött fänkål som förstärker örtsmaken.

30 min

Grön kycklinggryta

 

1. Putsa och skär filéerna i mindre bitar. Skala och skiva schalottenlöken. Bryn kyckling och lök i smör. Tillsätt salt, peppar och fänkålsfrön. Lägg i morötterna. Häll på vinet och sjud under lock ca 10 min.
2. Ta upp kyckling och morötter. Häll ner grädden och låt koka ihop till hälften. Dela sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 3 min.  Häll av vattnet och skölj dem hastigt i kallt vatten.
3. Lägg basilika, dill och körvel i en mixerbägare och häll på ca 1 dl av vin/gräddreduktionen. Mixa med mixerstav tills såsen blir kraftigt grön. Blanda ner i den övriga såsen och lägg i kyckling, morötter och sparris. Tillsätt citronskalet. Värm och servera med potatis,  kamutvete eller bulgur.

Krämig kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon

Franskinspirerad kycklinggryta

Recept från