Grön druvmarmelad

En frisk druvmarmelad med smak av kanel och citrus. Marmeladen kan också göras på blå druvor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg druvor - halverade och urkärnade
  • 300 g citroner - tunnskaliga, 2 st
  • 2 kanelstänger
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Mixa de urkärnade druvorna hastigt i en matberedare till grova bitar.

  2. Tvätta och borsta citronerna väl, klyfta, kärna ur och skiva dem tunt.

  3. Blanda druvor, citronskivor, kanel och socker i en gryta och koka upp.

  4. Låt koka 5 minuter, dra grytan åt sidan och låt stå 15 minuter innan marmeladen hälls upp på varma burkar. Sätt genast på lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!