55555

Matig sallad som känns både rejäl och exklusiv. Pärlcouscousen gör den ”ny”.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

600 g pärlcouscous
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk citron, pressad
1,5 dl rapsolja
2 dl yoghurt, turkisk
1 msk persilja, hackad
1 msk dragon, hackad
1 msk dill, hackad
1 msk körvel
1 msk gräslök, hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grön couscous med sommarens örter – gör så här:

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och skölj i kallt vatten.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Rör i yoghurten. Blanda i örterna. Krydda med salt och peppar. Blanda couscous och örtmajonnäs.
Fler recept med: Buffémat, Ris och gryn, Vegetariskt