Grön couscous med sommarens örter

Matig sallad som känns både rejäl och exklusiv. Pärlcouscousen gör den ”ny”.
Mattias Larsson
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g pärlcouscous
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 msk dragon - hackad
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 msk körvel
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och skölj i kallt vatten.

  2. Vispa ihop äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Rör i yoghurten. Blanda i örterna. Krydda med salt och peppar. Blanda couscous och örtmajonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!