I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

4.64.64.64.64.6

Laga en härlig vegogryta med skön hetta och balanserad kryddning. Perfekt för kalla höstdagar.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

1 msk rapsolja
1 lök, gul hackad
1 msk vitlök, finhackad
2 sötpotatisar, små skalade och tärnade
1 chili, grön tunt skivad
1 paprika, röd liten i 1x1 cm tärningar
1 paprika, gul liten i 1x1 cm tärningar
1 bit zuccini, i 1x1 cm tärningar
400 g bönor, t ex pinto eller cannellini, kokta avrunna
400 g krossade tomater
1 msk grönsaksfond, Bong Touch of Taste
1 msk brynt schalottenlökfond, Bong Touch of Taste

KRYDDOR

1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk paprikapulver, rökt
1 kanelstång
1 stjärnanis
salt
svartpeppar

TILL SERVERING

korianderblad, färska (alt. persilja)
kruspersilja, friterad
gräddfil
pumpakärnor, rostade

Grön chiligryta – gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis några minuter.
  2. Lägg i kryddorna och låt de fräsa ytterligare en minut.
  3. Tillsätt alla övriga ingredienser och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt det sjuda sakta tills konsistensen blivit krämig och potatisen blivit mjuk, ca 30 minuter.
  4. Smaka av med kryddorna, fond och buljong.
  5. Servera chilin överströdd med korianderblad och persilja samt en klick gräddfil.