I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Laga en härlig vegogryta med skön hetta och balanserad kryddning. Perfekt för kalla höstdagar.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

1 msk rapsolja
1 lök gul hackad
1 msk vitlök finhackad
2 sötpotatisar små skalade och tärnade
1 chili grön tunt skivad
1 paprika röd liten i 1x1 cm tärningar
1 paprika gul liten i 1x1 cm tärningar
1 bit zuccini i 1x1 cm tärningar
400 g bönor t ex pinto eller cannellini, kokta avrunna
400 g krossade tomater
1 msk grönsaksfond Bong Touch of Taste
1 msk brynt schalottenlökfond Bong Touch of Taste

KRYDDOR

1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin mald
1 tsk paprikapulver rökt
1 kanelstång
1 stjärnanis
salt
svartpeppar

TILL SERVERING

korianderblad färska (alt. persilja)
kruspersilja friterad
gräddfil
pumpakärnor rostade

Grön chiligryta – gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis några minuter.
  2. Lägg i kryddorna och låt de fräsa ytterligare en minut.
  3. Tillsätt alla övriga ingredienser och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt det sjuda sakta tills konsistensen blivit krämig och potatisen blivit mjuk, ca 30 minuter.
  4. Smaka av med kryddorna, fond och buljong.
  5. Servera chilin överströdd med korianderblad och persilja samt en klick gräddfil.