Grön ärtsoppa

Gröna ärter på burk blir en god soppa kryddad med limeblad och kokos. För att få soppan slät bör den köras med stavmixer vilket vi gjort här när vi för tillfället låg vid brygga och drog in vanlig ström i båten. Den går att mosa med gaffel och vispas med ballongvisp. Det går faktiskt riktigt bra och smaken är givetvis densamma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk vatten
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 burk gröna ärter
  • 165 ml kokosmjölk
  • 3 limeblad
  • 1 pepparfrukter - färska finhackade
  • 1 burk salladsräkor - i vatten

Gör så här

  1. Häll upp burkarna med ärter i en kastrull och fyll på med en burk vatten. Koka upp tillsammans med buljongtärning, finhackad lök, finhackad pepparfrukt och limeblad. Låt koka ca 5 minuter.

  2. Fiska upp limebladen och mixa soppan så gott det går med det som finns till hands. Tillsätt kokosmjölk och hetta upp soppan. Lägg några avrunna salladsräkor i varje soppskål och häll på varm soppa. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!