Grön ärtsoppa med wasabikräm

Den snabblagade ärtsoppan smaksätts med vermouth och en klick wasabikräm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 msk smör
  • 500 g gröna ärter - frysta
  • 1 dl vatten - + 7 dl vatten
  • 0,5 dl noilly prat - (vermouth)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Wasabi-creme fraiche

  • 1 tsk wasabi
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull.

  2. Mixa ärterna med 1 dl vatten.

  3. Häll vermouth, creme fraiche och resten av vattnet över löken.

  4. Smula i buljongtärningarna och koka upp.

  5. Blanda ner ärtmixen och smaka av med salt och peppar. Koka upp före servering.

  6. Rör ut wasabin i creme fraichen. Garnera varje portion med en liten klick.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!