Grön ärtsoppa med räktoast

Recept på ärtsoppa med räktoast. Avokadon i soppan blir extra nyttig, god och krämig. Enkel räkröra på en toast är lyxigt och gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 avokado - mogen
  • 300 g ärtor - gärna små gröna
  • 7 dl hönsbuljong - tärning + vatten
  • 1 dl turkisk yoghurt - (10 %)
  • 0.5 tsk salt

Räktoast

  • 150 g räkor - skalade
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 8 bröd - skivor vitt
  • 1 msk smör
  • ärtskott

: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Koka upp hälften av buljongen med ärterna. Sjud ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav.Värm och tillsätt resterande buljong. Rör ner yoghurt och avokadokött.  Mixa soppan riktigt slät. Smaka av med salt.Toast: Skala räkorna och blanda med yoghurt. Rosta brödskivorna, bred på smör lägg på räkröran. Garnera med ärtskott. Servera gärna soppan med en klick yoghurt utrörd i lite vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!