Recept på grön ärtsoppa med räkor. Efter en lättare soppa passar det perfekt med ugnsbakade persikor och lite lättvispad grädde.

För 4 pers

Ingredienser

500 g frysta små gröna ärter
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärnngar
1 dl vispgrädde
1/2 msk pressad citron
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
500 g räkor med skal
1 tsk rivet citronskal

Tillbehör

50 g surdegsbaguette per person

Persikodessert

1 burk persikohalvor (420 g)
1 msk strösocker
1 tsk rivet citronskal
1 dl vispgrädde

20 min

Grön ärtsoppa med räkor – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.
  2. Lägg ärterna tillsammans med vatten och buljongtärningar i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 min. Mixa soppan med mixerstav. Blanda ner grädde och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala räkorna och blanda dem med citronskal. Häll soppan i serveringsskålar och toppa med räkorna. Servera med bröd.
  4. Persikodessert: Låt persikohalvorna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och citronskal och strö över. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera med lättvispad grädde.