00000

Creme ninon - grön ärtsoppa med fin hetta av chili. Toppa med räkor. Ärtsoppan passar även bra som en liten förrätt, receptet räcker då till 6–8 personer.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor med skal
2 gula lökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 hönsbuljongtärningar
1,2 l liter vatten
500 g frysta ärter
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt, + 1/2 tsk salt
1 avokado
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor lantbröd

Grön ärtsoppa med räkor och avokadomackor

1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Lägg lök och chili i en gryta och tillsätt buljongtärning, vatten och ärter. Låt koka under lock ca 10 min.
2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i 1 1/2 dl lätt creme fraiche och smaka av med 1 tsk salt.
3. Skala, kärna och gröp ur avokadon. Mixa fruktköttet med 1/2 dl creme fraiche, 1/2 tsk salt och svartpeppar.
4. Servera soppan med räkor och brödet toppat med avokadoröra.

Ca 440 kcal per portion:
15 g fett • 33 g protein • 44 g kolhydrater