Grön ärtsoppa med mynta

Recept på grön ärtsoppa med mynta. Genom att bikarbonat tillsätts i soppan blir den ännu grönare. Fungerar i alla rätter med gröna grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g ärtor - frysta, gröna
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 6 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl bladspenat
  • 0,5 dl kycklingfond - konc
  • 0,25 krm bikarbonat
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en gryta.

  2. Häll över vinet och låt koka ihop tills hälften återstår.

  3. Häll i vattnet och tillsätt ärter, crème fraiche, spenat, fond, bikarbonat och mynta, spara lite till garnering. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Servera soppan garnerad med mynta.

Recept: Klara Lind

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!