Grön ärtsoppa med mejram

Strö lite knaprigt bacon i soppan, det ger en god sälta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 tärningar ört- eller grönsaksbuljong
  • 1 l vatten
  • 600 g ärtor - djupfrysta
  • 0,5 mejram - färsk, kruka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek bacon på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen 10–12 min tills det får fin färg.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en gryta. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp. Lägg i frysta ärter och mejram och koka upp igen.

  3. Kör soppan med mixerstav eller sila och mixa ärter och lök tillsammans med lite av buljongen. Häll tillbaka det mixade i buljongen. Smaka av med salt och svartpeppar och värm upp soppan igen.

  4. Häll upp soppan i varma tallrikar, klipp bacon och några mejramkvistar över soppan och servera. Ett grovt saftigt bröd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!