00000

Grön ärthummus med tahini och räkor passar att servera som förrätt. Tahini är en sesampasta som finns i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl gröna ärter, frysta, tinade
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 bit rättika, (ca 1 cm) eller 5 rädisor
3 msk tahini, (sesampasta)
5 msk vatten
100 g räkor, skalade
0,5 kruka koriander

Tillbehör:

fröknäcke, se recept

25 minuter

Grön ärthummus med tahini och räkor – gör så här:

  1.  Mixa ärter och olja i en mixer eller med mixerstav. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt och peppar.
  2. Ansa och skiva rättika eller rädisor tunt på en mandolin, lägg i iskallt vatten.
  3. Blanda tahinipastan med vatten så att den blir rinnande.
  4. Lägg ärthummusen i en skål. Ringla över tahinisåsen och lägg på räkorna. Toppa med rättika eller rädisa och koriander. Servera med fröknäcke.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Skaldjur