Grön ärthummus med tahini och räkor

Grön ärthummus med tahini och räkor passar att servera som förrätt. Tahini är en sesampasta som finns i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dl gröna ärter - frysta, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 bit rättika - (ca 1 cm) eller 5 rädisor
  • 3 msk tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 5 msk vatten
  • 100 g räkor - skalade
  • 0,5 kruka koriander

Tillbehör

  • fröknäcke - se recept

Gör så här

  1.  Mixa ärter och olja i en mixer eller med mixerstav. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt och peppar.

  2. Ansa och skiva rättika eller rädisor tunt på en mandolin, lägg i iskallt vatten.

  3. Blanda tahinipastan med vatten så att den blir rinnande.

  4. Lägg ärthummusen i en skål. Ringla över tahinisåsen och lägg på räkorna. Toppa med rättika eller rädisa och koriander. Servera med fröknäcke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!