Grissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebröd

Grissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebröd är ett spännande tilltugg. Syltan kan tillagas och sparas till nästa dag. Bara att lägga upp på knaprigt knäckebröd.
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 200 g grissida - rimmad, utan svål
  • 100 g grisbog - rimmad
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 persiljekvistar
  • 2 lagerblad - + 1 krm
  • 1 krm salt - + 1 krm, + 1 krm
  • 100 g rättika
  • 1 majskolv - färsk
  • 1 msk smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • knäckebröd med sesamfrön

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morot och lök i mindre bitar.

  2. Lägg köttet i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp. Häll av vattnet och fyll på med 3 liter nytt vatten. Låt koka upp och tillsätt morot, lök, persilja och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1 timme.

  3. Ta upp köttet, koka ihop buljongen tills 3 dl återstår. Krydda med 1 krm salt. Häll buljongen över ­köttet. Mosa ihop med en gaffel.

  4. Skala rättikan. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Krydda med 1 krm salt. Smaka av med vinäger.

  5. Ansa majskolven och koka den i lättsaltat vatten ca 10 min. Ta upp och kyl den snabbt i isvatten. Stek majsen runt om i smör. Skär av majskornen från kolven. Krydda med 1 krm salt.

  6. Lägg sylta på knäckebrödet. Toppa med majs, rättika och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!