Grillspett på färskpotatis med citron- och persiljeolja

Potatisspetten passar också bra till grillad fisk, kött och kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg småpotatisar - kokta
  • 2 msk olivolja - + 1 dl
  • 0,5 citron
  • 2 msk bladpersilja - finstrimlad
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Trä upp potatisarna på 16 små grillspett. Pensla dem med 2 msk olja.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med 1 dl olja och persilja.

  3. Grilla potatisspetten på direkt värme 2–3 min på varje sida till fin färg.

  4. Lägg grillspetten på ett fat och ringla över citron- och persilje­oljan. Strö över flingsalt.

Recept på alla spett på bilden:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!