Grillspett med nudelsallad och sataysås

Recept på grillspett med nudelsallad och sataysås. Den söta grillade frukten passar bra till sataysåsen, och förhöjer färgen på maträtten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - skinka eller nötinnanlår
  • 2 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - mald

Fruktspett

  • 2 bananer
  • 0,5 ananas - färsk eller 4 ringarkonserverad
  • 1 paprika - röd

Nudelsalllad

  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja
  • 1 röd spansk peppar - liten finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 msk ingefära - finhackad färsk
  • 4 salladslökar - eller 0,5 strimlad rödlök
  • 1 paprika - strimlad, röd
  • 1 paprika - strimlad, gul
  • 150 g sockerärter - strimlade färska
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm svartpeppar - grovmald

Sataysås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm spiskummin och kori - av vardera mald ingefära
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk lime - eller citron pressad
  • 1,5 dl vatten - + 3 msk under sjudningen

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp dem på grillspett.

  2. Blanda soja och olja och pensla köttet.

  3. Salta, peppra och grilla spetten 5-7 minuter.Snurra dem då och då under grillningen.

  4. Servera med grillade fruktspett, sataysås och nudelsallad.

Fruktspett

  1. Skär frukt och paprika i bitar och trä upp dem på grillspett.

  2. Pensla dem med olja och grilla dem ca 3 minuter. Snurra dem då och då.

Nudelsallad

  1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.

  2. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.

  3. Tillsätt paprikor och sockerärter. Blanda ner nudlarna.Smaka av med soja och peppar.

Sataysås

  1. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 min under omrörning.

  3. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 min, rör om då och då. Späd med mer vatten om det behövs när såsen värms upp på nytt. Låt den inte koka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!