Grillspett med lamm

Lammköttet kan bytas ut mot fläskfilé, kalkon eller kyckling. Grillningstiden ökas då med ca 5 min. Servera gärna med fyllda grillade tomater.

40 min

Grillspett med lamm

 

1. Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Repa bladen från örterna. Blanda vitlök, örter, olja, citronskal och sambal. Lägg köttet i marinaden och låt stå ca 1 timme i kylen.

2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär squashen i skivor och sedan i halvmånar.

3. Trä upp köttet växelvis med paprika, squash, tomater och champinjoner. Krydda dem med salt och peppar. Grilla spetten runt om direkt över glöd ca 10 min. Servera dem med fyllda tomater, bröd och sallad.

Tips: Trä upp stora bitar halloumiost på spetten i stället för kött så blir de vegetariska.

Recept från