Grillsallad med fläskfilé, salami och parmesan
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Salladsfat
- 250 g haricots verts
- 1 l salladsblad - blandad
- 0,5 gul lök
- 100 g parmesan
- 20 skivor salami - tunna
Dressing
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- ajvar relish
- bröd
Gör så här
-
Putsa fläskfilén, skär den i 12 lika stora bitar och platta till dem lätt. Peppra och lägg bitarna i en plastpåse med olja.
-
Skala och hacka löken. Hyvla eller grovriv osten. Lägg de frysta bönorna med sallad, lök och grovriven parmesan i en plastpåse.
-
Stek salamiskivorna i torr panna med släpplätt-beläggning tills det egna fettet tränger fram och skivorna blir knapriga. Lägg dem i en plastpåse och ta med.
-
Dressing: Skaka ihop olja, vinäger, salt och peppar i en burk med lock.
-
Dags för grillen: Krydda köttet med salt och grilla det 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en bädd av den blandade salladen. Häll över dressingen. Garnera med salamichips. Servera bröd och ajvar relish till.