00000

Behändiga köttbitar grillas och läggs upp med sallad och grönt. Färsk parmesan hyvlas över och salamichips och lättgjord ajvarsås serveras till.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fläskfilé
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 tsk salt

Salladsfat:

0,5 gul lök
100 g parmesanost
250 g haricots verts
1 liter salladsblad, blandad
20 skivor salami, tunna

Dressing:

0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

ajvar relish
bröd

20 min + tid på grillen

Grillsallad med fläskfilé, salami och parmesan – gör så här:

 

  1. Putsa fläskfilén, skär den i 12 lika stora bitar och platta till dem lätt. Peppra och lägg bitarna i en plastpåse med olja.
  2. Skala och hacka löken. Hyvla eller grovriv osten. Lägg de frysta bönorna med sallad, lök och grovriven parmesan i en plastpåse.
  3. Stek salamiskivorna i torr panna med släpplätt-beläggning tills det egna fettet tränger fram och skivorna blir knapriga. Lägg dem i en plastpåse och ta med.
  4. Dressing: Skaka ihop olja, vinäger, salt och peppar i en burk med lock.
  5. Dags för grillen: Krydda köttet med salt och grilla det 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en bädd av den blandade salladen. Häll över dressingen. Garnera med salamichips. Servera bröd och ajvar relish till.