Grillsallad med fläskfilé, salami och parmesan

Behändiga köttbitar grillas och läggs upp med sallad och grönt. Färsk parmesan hyvlas över och salamichips och lättgjord ajvarsås serveras till.
Görn Helleblad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Salladsfat

  • 250 g haricots verts
  • 1 l salladsblad - blandad
  • 0,5 gul lök
  • 100 g parmesan
  • 20 skivor salami - tunna

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ajvar relish
  • bröd

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén, skär den i 12 lika stora bitar och platta till dem lätt. Peppra och lägg bitarna i en plastpåse med olja.

  2. Skala och hacka löken. Hyvla eller grovriv osten. Lägg de frysta bönorna med sallad, lök och grovriven parmesan i en plastpåse.

  3. Stek salamiskivorna i torr panna med släpplätt-beläggning tills det egna fettet tränger fram och skivorna blir knapriga. Lägg dem i en plastpåse och ta med.

  4. Dressing: Skaka ihop olja, vinäger, salt och peppar i en burk med lock.

  5. Dags för grillen: Krydda köttet med salt och grilla det 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en bädd av den blandade salladen. Häll över dressingen. Garnera med salamichips. Servera bröd och ajvar relish till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!