Grillrub
Gnid in ca 2 tsk rub på t.ex fläskkotlett, laxfilé eller kycklingfilé. Grilla sedan på medelvarm grill.
Grillrub
- 2 msk sechuanpeppar
- 1 msk senapsfrön - gula
- 1 burk rostad lök - (100 g)
- 0,75 dl flingsalt
- 1 påse örtpeppar - (23 g), Santa Maria
- 1 msk fänkålsfrön - hela
- 1 msk muskotblomma
- 1 msk franska örter
- 1 msk dragon
- 0,5 tsk spiskummin - mald
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
-
Rosta sechuanpeppar och senapsfrön i en torr stekpanna tills de börjar ”poppa” lite och bli lätt rostade, 1–2 min. Låt svalna.
-
Lägg alla ingredienser i skålen till matberedaren. Mixa till en smulig rub. Förvara i burk med tättslutande lock.