00000

Får du coleslaw över är den god att fylla en dubbelmacka med tillsammans med rökt skinka och ta med till stranden som lunch.

För 4 personer

Ingredienser

700 g grillribs marinerade, (Scan)
800 g färskpotatis kokt, kall
2 msk olivolja
2 tsk salt 1 + 1 tsk

Coleslaw

300 g vitkål
300 g squash
2,5 dl yoghurt turkisk
2 tsk rosépeppar,

20 min

Grillribs med coleslaw

 

1. Coleslaw: Strimla kålen. Lägg den i kokande, lättsaltat vatten och låt koka upp på nytt. Spola av kålen med kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Grovriv squashen. Smaksätt yoghurten med krossad rosépeppar och 1 tsk salt. Vänd i kål och squash.
2. Grilla ribsen enligt förpackningens anvisning. Trä upp potatisen på spett och pensla med olivolja. Strö över 1 tsk salt. Grilla runt om ca 5 min.
3. Servera ribsen, skurna i portionsbitar med potatisspett och coleslaw.

Perfekta redskapet till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.