00000

Revbensspjället blir underbart mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg revbensspjäll, 3 stora
3 l vatten, + 1 msk salt
1 morot, + 1 lök
1 lagerblad, + 1 tomat

Grillmarinad

2 msk olja
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk jalapeño, hackad färsk
1 –2 msk inlagd
3 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
2 kvistar timjan
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja, dl majs- eller

1. Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad, tomat. Koka sakta 1 1/2 tim tills köttet börjar lossna från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare
30 min med locket på. Ta upp, låt det svalna och skär
loss benen från varandra.
2. Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en
plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.
3. Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.