Grillmarinerad lammlägg

En riktigt bra grillrätt av en annorlunda och prisvärd styckningsdetalj. Lammläggen som förkokas har lite grov struktur och mycket smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg lammlägg - med ben
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt

Grillmarinad

  • 2 dl tomatketchup
  • 1 dl bbq smoke sauce
  • 3 dl öl - mörkt
  • 2 msk honung
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 5 stänk tabasco

Gör så här

  1. 1. Skala och skär morötter och lök i bitar. Lägg läggen i en gryta med kokande vatten och tillsätt morötter, lök, lagblad och salt. Koka sakta under lock ca 1 1/2 timme.

  2. Ta upp och låt köttet kallna. Häll bort buljongen.

  3. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och låt marinera i kylen  ca 1 timme.

  4. Grilla köttet runt om ca 10 min. Pensla med marinad under grillningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!