Grillmarinerad lammlägg

4.44.44.44.44.4

En riktigt bra grillrätt av en annorlunda och prisvärd styckningsdetalj. Lammläggen som förkokas har lite grov struktur och mycket smak.

För 4 personer:

Ingredienser

1,2 kilo lammlägg, med ben
2 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
1 tsk salt

Grillmarinad:

2 dl tomatketchup
1 dl bbq smoke sauce
3 dl mörkt öl
2 msk honung
1 msk worcestersås
1 msk soja, kinesisk
5 stänk tabasco

Grillmarinerad lammlägg – gör så här:

  1. 1. Skala och skär morötter och lök i bitar. Lägg läggen i en gryta med kokande vatten och tillsätt morötter, lök, lagblad och salt. Koka sakta under lock ca 1 1/2 timme.
  2. Ta upp och låt köttet kallna. Häll bort buljongen.
  3. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och låt marinera i kylen  ca 1 timme.
  4. Grilla köttet runt om ca 10 min. Pensla med marinad under grillningen.