00000

Kött som är marmorerat är det bästa köttet att grilla. Det blir saftigt och gott.

För 4 personer

Ingredienser

250 g karrékotletter, tjocka

Grillmarinad

0,5 dl japansk soja
0,5 dl rött vin
3 msk olja
3 msk vinäger
2 msk honung
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
1 tsk svartpeppar, krossad
2 tsk ancho chili, , finhackad
1 tsk snabbkaffepulver
2 timjan, kvistar
10 koriander, blad färsk

Grillmarinerad karré eller entrecôte

 

1. Mixa ihop marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en påse minst en timme gärna längre eller till nästa dag.
2. Grilla karrén 7–8 minuter entrecôten 3–6 min på varje sida. Pensla med marinad under grillningen. Försök att inte vända köttet mer än en gång, för då blir det saftigast.