Grillmarinerad karré eller entrecôte

Kött som är marmorerat är det bästa köttet att grilla. Det blir saftigt och gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g karrékotletter - tjocka

Grillmarinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl rött vin
  • 3 msk olja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk svartpeppar - krossad
  • 2 tsk ancho chili - , finhackad
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 timjan - kvistar
  • 10 koriander - blad färsk

Gör så här

  1. Mixa ihop marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en påse minst en timme gärna längre eller till nästa dag.

  2. Grilla karrén 7–8 minuter entrecôten 3–6 min på varje sida. Pensla med marinad under grillningen. Försök att inte vända köttet mer än en gång, för då blir det saftigast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!