Grillfest till midsommar

Ordna en grillfest till midsommar. Extra saftigt och gott blir köttet när man grillar det i tjocka bitar. Använd köttermometer. Vid serveringen skärs köttet upp i tunna skivor och en smakrik dressing hälls över.

Grillfest till midsommar

 

1. Tänd grillen i god tid så att den blir riktigt varm.
2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 4 msk olja i en liten kastrull. Rör i balsamvinäger, salt, peppar, örter och eventuellt kapris.
3. Pensla köttet med 1 msk olja och krydda med salt och peppar.
4. Grilla köttet tills innertemperaturen är ca 56° för entrecôte, 60° för lamm och 65° för fläskfilé. Låt köttet vila minst 5 minuter.
5. Skär allt kött i skivor och lägg i grupper på ett stort fat. Häll över den varma dressingen.

Recept från