00000

Ordna en grillfest till midsommar. Extra saftigt och gott blir köttet när man grillar det i tjocka bitar. Använd köttermometer. Vid serveringen skärs köttet upp i tunna skivor och en smakrik dressing hälls över.

För 8 personer

Ingredienser

500 g fläskfilé
500 g fläskfilé
1 entrecôte, tjock skiva à 400 g
1 lammstek, tjock skiva à 500 g
1 lammstek, tjock skiva à 500 g
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing:

1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl örter, hackade, av basilika, timjan och persilja
4 msk kapris

Tillbehör:

, kokt färskpotatis, vitlökssås och blandad sallad

Grillfest till midsommar – gör så här:

  1. Tänd grillen i god tid så att den blir riktigt varm.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 4 msk olja i en liten kastrull. Rör i balsamvinäger, salt, peppar, örter och eventuellt kapris.
  3. Pensla köttet med 1 msk olja och krydda med salt och peppar.
  4. Grilla köttet tills innertemperaturen är ca 56° för entrecôte, 60° för lamm och 65° för fläskfilé. Låt köttet vila minst 5 minuter.
  5. Skär allt kött i skivor och lägg i grupper på ett stort fat. Häll över den varma dressingen.