Grillat kalvinnanlår med rosmarinlack och paprikasås

Köttet steks nästan klart på låg temperatur i ugnen. Inför serveringen penslas det med rosmarinlack och läggs direkt på grillen. Rätten kan även tillagas av fläskfilé. Stektiden blir densamma men den bör gå upp till 65° innertemperatur. Temperaturen stiger när köttet vilar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kalvinnanlår - putsat och uppbundet
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Paprikavinägrett

  • 1 paprika - gul eller röd
  • 1 tsk olivolja
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja

Till pensling

  • 1 dl rosmarinlack

Tillbehör

  • pecorinorullar
  • sallad - valfri

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 125°. Krydda och bryn köttet runt om i olivolja i en het stekpanna. Efterstek i mitten av ugnen ca 50 min till 50° innertemperatur. Låt köttet vila 1 timme. Ligger köttet längre bör det ligga i kylen.

  2. Paprikavinägrett: Sätt ugnen på grill och 250°. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Gnid in skalet med olivolja och lägg paprikahalvorna i en ugnssäker form med skalsidan upp. Grilla paprikan tills skalet blir svart, ca 15 minuter. Lägg dem i en plastpåse 10 minuter och dra därefter bort skalet.

  3. Lägg paprikaköttet i en mixer tillsammans med äggula, senap, vinäger, salt, socker och peppar och kör till en slät massa, Späd med oliv- och rapsolja, lite i taget, och kör till en tjock kräm. Ställ krämen kallt. Hit går bra att förbereda.

  4. Servering: Skär köttet i 12 bitar. Pensla köttet med rosmarinlack och grilla ca 1 minut per sida. Servera köttet med paprikavinägrett, pecorinorullar och valfri sallad.

  5. Pecorinorullar - här hittar du recpetet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!