4.34.34.34.34.3

Grillat fläsk med chili, nudelsallad och rostade jordnötter är en asieninspirerad maträtt. Marinera fläskskivorna i kryddblandningen 1 timme innan de grillas. Det osar rejält när fläsket grillas, så se till att grillen är placerad på en bra plats.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g rimmat fläsk, i skivor
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk sambal oelek
1 msk ingefära, riven, färsk
1 msk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

1 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja
0,5 dl ananasjuice, drickfärdig
4 msk ljus soja
3 msk jordnötssmör
3 msk risvinäger
1 msk ingefära, riven, färsk
2 tsk farinsocker
1 tsk fisksås, asiatisk
1 röd chili, t ex spansk peppar

Sallad:

180 g risnudlar
5 salladslökar
1 paprika
200 g vitkål
2 msk rapsolja
1 kruka sallad

Garnering:

100 g jordnötter
1 kruka koriander

40 minuter + 1 timme marinering

Grillat fläsk med chili, nudelsallad och rostade jordnötter – gör så här:

  1. Fläsk: Skala och riv vitlöken. Blanda den med olja, sambal, ingefära, socker och peppar. Pensla köttet med blandningen och låt stå i kylen ca 1 timme.
  2. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa ihop alla ingredienser utom chilin i en matberedare. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den i dressingen.
  3. Sallad: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och lägg i nudlarna. Låt dem svälla 2–5 min, tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Ansa salladslöken. Kärna ur paprikan. Strimla salladslök, paprika och vitkål. Stek lök och grönsaker snabbt i olja i en het stekpanna. Lägg sist i nudlarna.
  5. Lägg salladsblad på ett stort salladsfat. Blanda runt nudelsalladen med dressingen och lägg det på salladsbladen.
  6. Grilla fläskskivorna tills de fått fin färg och är knapriga, ca 2 min på varje sida. Lägg köttet på salladen. Garnera med jordnötter och koriander och servera.

pren