40 minuter + 1 timme marinering
Grillat fläsk med chili, nudelsallad och rostade jordnötter – gör så här:
- Fläsk: Skala och riv vitlöken. Blanda den med olja, sambal, ingefära, socker och peppar. Pensla köttet med blandningen och låt stå i kylen ca 1 timme.
- Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa ihop alla ingredienser utom chilin i en matberedare. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den i dressingen.
- Sallad: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och lägg i nudlarna. Låt dem svälla 2–5 min, tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
- Ansa salladslöken. Kärna ur paprikan. Strimla salladslök, paprika och vitkål. Stek lök och grönsaker snabbt i olja i en het stekpanna. Lägg sist i nudlarna.
- Lägg salladsblad på ett stort salladsfat. Blanda runt nudelsalladen med dressingen och lägg det på salladsbladen.
- Grilla fläskskivorna tills de fått fin färg och är knapriga, ca 2 min på varje sida. Lägg köttet på salladen. Garnera med jordnötter och koriander och servera.