Grillat fläsk med chili, nudelsallad och rostade jordnötter
Ingredienser
- 500 g rimmat fläsk - i skivor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 2 msk sambal oelek
- 1 msk ingefära - riven, färsk
- 1 msk strösocker
- 1 krm svartpeppar - nymald
Dressing
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl ananasjuice - drickfärdig
- 4 msk soja - ljus
- 3 msk jordnötssmör
- 3 msk risvinäger
- 1 msk ingefära - riven, färsk
- 2 tsk farinsocker
- 1 tsk fisksås - asiatisk
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
Sallad
- 180 g risnudlar
- 5 salladslökar
- 1 paprika
- 200 g vitkål
- 2 msk rapsolja
- 1 kruka sallad
Garnering
- 100 g jordnötter
- 1 kruka koriander
Gör så här
-
Fläsk: Skala och riv vitlöken. Blanda den med olja, sambal, ingefära, socker och peppar. Pensla köttet med blandningen och låt stå i kylen ca 1 timme.
-
Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa ihop alla ingredienser utom chilin i en matberedare. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den i dressingen.
-
Sallad: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och lägg i nudlarna. Låt dem svälla 2–5 min, tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
-
Ansa salladslöken. Kärna ur paprikan. Strimla salladslök, paprika och vitkål. Stek lök och grönsaker snabbt i olja i en het stekpanna. Lägg sist i nudlarna.
-
Lägg salladsblad på ett stort salladsfat. Blanda runt nudelsalladen med dressingen och lägg det på salladsbladen.
-
Grilla fläskskivorna tills de fått fin färg och är knapriga, ca 2 min på varje sida. Lägg köttet på salladen. Garnera med jordnötter och koriander och servera.