Grillade vita persikor med cashewnötssås  

Grillade vita persikor med cashewnötssås är en läcker sommardessert. Cashewnötssåsen är även god att äta med yoghurt och färsk frukt.  
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 persikor - vita

Gräddfilsglass

  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk glykos

Cashewnötssås

  • 250 g cashewnötter - rostade och salta
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vatten

Garnering

  • ätbara blommor och blad - t ex penséer, gurkört, mynta , hallonpulver

Gör så här

  1. Glass: Blanda ihop alla ingredienser noggrant. Frys smeten i en glassmaskin till krämig konsistens.

  2. Cashewnötssås: Koka ihop socker och vatten. Låt svalna. Mixa nötterna  och späd varsamt med sockerlagen till önskad konsistens.

  3. Halvera persikorna, ta ut kärnorna. Grilla halvorna hastigt med snittytan ner på hög temperatur, ca 5 min. Servera med glass och cashewnötssås. Garnera med blommor och hallonpulver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!