44444

Grillade vita persikor med cashewnötssås är en läcker sommardessert. Cashewnötssåsen är även god att äta med yoghurt och färsk frukt.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 persikor, vita

Gräddfilsglass:

5 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1 dl strösocker
0,75 dl vatten
1 msk glykos

Cashewnötssås:

250 g cashewnötter, rostade och salta
1,5 dl strösocker
1,25 dl vatten

Garnering:

ätbara blommor och blad, t ex penséer, gurkört, mynta , hallonpulver

20 minuter + 4 timmar i frys + 5 minuter på grillen

Grillade vita persikor med cashewnötssås – gör så här:

  1. Glass: Blanda ihop alla ingredienser noggrant. Frys smeten i en glassmaskin till krämig konsistens.
  2. Cashewnötssås: Koka ihop socker och vatten. Låt svalna. Mixa nötterna  och späd varsamt med sockerlagen till önskad konsistens.
  3. Halvera persikorna, ta ut kärnorna. Grilla halvorna hastigt med snittytan ner på hög temperatur, ca 5 min. Servera med glass och cashewnötssås. Garnera med blommor och hallonpulver.