Grillade torskpaket i folie

Recept på grillade torskpaket i folie. Det enkla är ofta det godaste, som i det här receptet där råvarornas egen smak får komma fram. En klick smör, lite klippta örter och några färskpotatisar är allt som behövs som komplement.
Malin Landquist
Foto: Peter Carlsson

Grillade torskpaket

  • 600 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 50 g smör
  • 1,5 dl örter - klippta eller hackade, t ex persilja, dill, blad av libbsticka
  • 1 citron
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar och fördela på fyra rejäla ark aluminiumfolie. Salta och peppra. Skär smöret i fyra bitar och lägg dem på fisken. Strö över rikligt med örter.

  2. Halvera citronen. Pressa ut saften ur den ena halvan på fiskbitarna och skär den andra halvan i fyra bitar som tillbehör.

  3. Nyp ihop till täta paket och grilla dem ca 10 min tills fisken är precis genomkokt. Servera direkt med kokt färskpotatis och citronbitar.

  4. Tips! Låt alla göra sitt eget fiskpaket med folie. Det brukar barnen tycka är roligt. Då får de lägga på de örter eller kryddor de själva vill ha. Sedan kan man vrida folieändarna i olika former så att man ser vilket paket som tillhör vem!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!