4.74.74.74.74.7

Till grillade tofuspett med grönsaker och misodressing används misopasta som finns i flera färger: vit, ljusgul och mörkröd. Här ­används den mörkare, som är mustig och har kraftig sälta.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g tofu, extra fast
6 salladslökar
8 majskolvar, små
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
2 pak soi, små
1 broccoli bella verde
2 msk sesamfrön, rostade eller furiakeblandning

Misodressing:

3 msk misopasta, röd
1 dl vatten, kokande 
1 vitlöksklyfta
1 msk risvinäger
2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek

Tillbehör:

ris eller nudlar

45 minuter

Grillade tofuspett – gör så här:

  1. Lägg bambuspett i vatten ca 10 min.
  2. Misodressing: Lägg mison i en skål och häll på kokande vatten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda ner vinäger, de båda oljesorterna och sambal. Låt kallna.
  3. Skär tofun i kuber och blanda dem med misodressingen. Låt marinera ca 30 min. Trä upp kuber varvat med salladslök på bambuspetten.
  4. Skär majskolvarna i breda bitar. Ansa och skär aubergine och zucchiniskivor eller bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär pak soi i klyftor.
  5. Grilla tofuspett och grönsaker över glöd ca 10 min. Pensla med misodressing. Strö över rostade sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.