Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing

Till grillade tofuspett med grönsaker och misodressing används misopasta som finns i flera färger: vit, ljusgul och mörkröd. Här ­används den mörkare, som är mustig och har kraftig sälta.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g tofu - extra fast
  • 6 salladslökar
  • 8 majskolvar - små
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 pak choi - små
  • 1 broccoli bella verde
  • 2 msk sesamfrön - rostade eller furiakeblandning

Misodressing

  • 3 msk misopasta - röd
  • 1 dl vatten - kokande
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • ris - eller nudlar

Gör så här

  1. Lägg bambuspett i vatten ca 10 min.

  2. Misodressing: Lägg mison i en skål och häll på kokande vatten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda ner vinäger, de båda oljesorterna och sambal. Låt kallna.

  3. Skär tofun i kuber och blanda dem med misodressingen. Låt marinera ca 30 min. Trä upp kuber varvat med salladslök på bambuspetten.

  4. Skär majskolvarna i breda bitar. Ansa och skär aubergine och zucchiniskivor eller bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär pak soi i klyftor.

  5. Grilla tofuspett och grönsaker över glöd ca 10 min. Pensla med misodressing. Strö över rostade sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!