Grillade spett med tomatsalsa

Helst grillas spetten över träkolsglöd men de kan också grillas i ugn eller så kan rullarna stekas i panna och sedan träs upp på spett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs - eller lammfärs
  • 0,5 lök - liten, gul
  • 2 vitlök - klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 0,5 dl koriander - hackad, färsk

Tomatsalsa

  • 4 tomater - färska
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl koriander - hackad, färsk
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • harissa

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färsen väl med lök, olja, kryddor och kryddgrönt. Forma till drygt tumtjocka rullar, trä upp på små blötlagda träspett och grilla på galler över glödbädd - eller i en långpanna i ugnen under grillelementet eller i 275°, ca 8 min, vänd dem en gång under tiden.

  2. Tomatsalsa: Kryssa tomaterna i toppen, doppa i hett vatten och dra av skalet. Halvera och kärna ur tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda tomathack, lök och koriander i en skål med olja, salt, peppar och harissa. Servera salsan till de nygrillade spetten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!