4.34.34.34.34.3

Grillade sommargrönsaker, tunnbröd, brynt smör, mynta och gräddfil är en perfekt lunchrätt eller förrätt där det brynta smöret och den syrliga gräddfilen ger grönsakerna ett extra lyft.

För 4 personer:

Ingredienser

8-12 salladslökar
4-8 rädisor
12-16 sparrisar, gröna, späda
2 msk smör
1 krm salt
4 ark tunnbröd, mjuka
1 knippa mynta, eller libbsticka, persilja, basilika, ängssyra
4 msk gräddfil

25 minuter

Grillade sommargrönsaker, tunnbröd, brynt smör, mynta och gräddfil – gör så här:

  1. Tänd grillen.
  2. Ansa salladslök och rädisor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
  3. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och häll över smöret i en kall kastrull så att det inte blir bränt i stället för brynt.
  4. Lägg lök och sparris på grillen och grilla direkt över glöden 2–3 min på varje sida tills grönsakerna fått grillränder och börjar mjukna i mitten. Värm tunnbröden hastigt på grillen.
  5. Servera de varma grönsakerna med rädisor, tunnbröd, plockade örter, brynt smör och gräddfil.
Fler recept med: Vegetariskt