Grillade sommargrönsaker, tunnbröd, brynt smör, mynta och gräddfil

Grillade sommargrönsaker, tunnbröd, brynt smör, mynta och gräddfil är en perfekt lunchrätt eller förrätt där det brynta smöret och den syrliga gräddfilen ger grönsakerna ett extra lyft.
Foto: FOTOGRAF HELéNPE, KOCK NIKLAS E

Ingredienser

  • 8 - 12 salladslökar
  • 4 - 8 rädisor
  • 12 - 16 sparrisar - gröna, späda
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 4 ark tunnbröd - mjuka
  • 1 knippe mynta - eller libbsticka, persilja, basilika, ängssyra
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Tänd grillen.

  2. Ansa salladslök och rädisor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.

  3. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och häll över smöret i en kall kastrull så att det inte blir bränt i stället för brynt.

  4. Lägg lök och sparris på grillen och grilla direkt över glöden 2–3 min på varje sida tills grönsakerna fått grillränder och börjar mjukna i mitten. Värm tunnbröden hastigt på grillen.

  5. Servera de varma grönsakerna med rädisor, tunnbröd, plockade örter, brynt smör och gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!