Grillade sommarburgare

Grilla gärna grönsakerna och skinkan i en grillkorg med teflonbeläggning som tål den höga värmen.

30 min

Grillade sommarburgare

 

1. Basilikakräm: Mixa basilika, gräddfil och philadelphiaost med en stavmixer. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1/2 msk saft. Tillsätt citronskal och -saft, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar till krämen.
2. Blanda färs, ägg, fond, 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra stora, platta hamburgare.
3. Skölj och skiva zucchinin på snedden. Skölj och skiva tomaterna grovt. Skölj och torka salladen. Skiva mozzarellan.
4. Grilla zucchini och tomat 1–2 min per sida. Grilla burgarna ca 3 min per sida. Grilla den lufttorkade skinkan spröd 1–2 min. Halvera och grilla bröden 1–2 min per sida.
5. Bygg burgare med de olika ingredienserna. Toppa med basilikakrämen och servera.

Recept från /LagaLätt