55555

Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.

För 8 personer

Ingredienser

8 kycklingfiléer, (ca 1,2 kilo)
1,5 dl rosévin
0,5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk salt
2 krm cayennepeppar

Pasta:

500 g pasta, t ex penne
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g smör
3 msk tomatpuré
1 msk rosépeppar,
1 dl rosévin
4 dl parmesanost, riven
1 tsk salt

Tillbehör:

blandad sallad

30 minuter + 5 timmar marinering

Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta – gör så här:

 

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.
  2. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några min. Häll på vinet och låt det mesta koka in.
  4. Låt pastan rinna av, men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Krydda med salt.
  5. Grilla spetten runt om ca 5 min. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.