Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta

Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer - (ca 1,2 kilo)
  • 1,5 dl rosévin
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor - krossade
  • 1 msk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Pasta

  • 500 g pasta - t ex penne
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 dl rosévin
  • 4 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.

  2. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.

  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några min. Häll på vinet och låt det mesta koka in.

  4. Låt pastan rinna av, men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Krydda med salt.

  5. Grilla spetten runt om ca 5 min. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!