2.82.82.82.82.8

Var noga med att pensla rödbetsbiffarna med olja innan de grillas, så att de inte fastnar på grillgallret.

För 8 pers

Ingredienser

1 kilo rödbetor
500 g mjölig potatis
4 salladslökar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl finhackad dill
1 msk rivet citronskal
1 msk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
4 msk olivolja

Garnering

rucola

Tillbehör

citronklyftor

1 timme

Grillade rödbetsbiffar – gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Koka potatisen mjuk. Skala och grovriv rödbetorna. Skala och mosa potatisen med en gaffel.
  2. Ansa och strimla salladslöken  och blanda med rödbetor, potatis, mjöl, ägg, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma smeten till biffar och pensla dem med olja. Grilla dem ca 5 min på varje sida. Garnera med rucola och servera med citron.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé:

Fler recept med: Grilla