Grillade rödbetsbiffar

Var noga med att pensla rödbetsbiffarna med olja innan de grillas, så att de inte fastnar på grillgallret.
Jennie Benjaminsson
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 500 g mjölig potatis
  • 4 salladslökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 0,5 dl dill - finhackad
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 msk olivolja

Garnering

  • rucola

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Koka potatisen mjuk. Skala och grovriv rödbetorna. Skala och mosa potatisen med en gaffel.

  2. Ansa och strimla salladslöken  och blanda med rödbetor, potatis, mjöl, ägg, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  3. Forma smeten till biffar och pensla dem med olja. Grilla dem ca 5 min på varje sida. Garnera med rucola och servera med citron.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!