00000

Revbensspjäll. Här grillar vi kambenen i ugnen, men de kan självklart även tillagas på grillen.

För 4 personer:

Ingredienser

3 kilo kamben,

Koklag:

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 liter vatten
1 dl soja, kinesisk
1 msk salt
8 lagerblad
20 vitpepparkorn

Rabarberglaze:

300 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk ingefära, riven
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Varm potatissallad:

1 kilo småpotatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 salladslökar
250 g körsbärstomater
2 msk balsamvinäger
100 g rucola

1,5 timme + 30 min i ugn

Grillade kamben med rabarberglaze – gör så här:

 

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda löken med övriga ingredienser till koklagen i en gryta. Koka upp och lägg i kambenen hela eller delade så att alla får plats. Koka upp och skumma. Låt sjuda under lock 1 timme. Låt dem svalna i lagen.
  2.  Glaze: Ansa och strimla rabarbern tunt. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt rabarbern så fort sockret smält. Rör ner ingefära, olja, vatten, salt och peppar. Låt koka ihop ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen ur lagen och låt dem rinna av. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred glazen på kambenen och griljera mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg.
  4. Potatissallad: Koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt. Halvera tomaterna och strimla salladslöken. Vänd ner tomater och salladslök i potatisen. Tillsätt balsamvinäger och rucola.
  5. Servera den varma potatissalladen med de grillade kambenen.