00000

De snabbgrillade räkorna får en asiatisk touch av dressingen som de serveras i.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 kilo räkor med skal
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
3 msk fisksås, asiatisk
1 lime, pressad saft
0,5 dl sesamolja
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Grillade räkor – gör så här:

 

  1. Finhacka koriander och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda örter, chili och vitlök. Tillsätt fisksås, limesaft och sesamolja. Krydda med peppar.
  2. Halstra räkorna på grillen ca 1 minut på varje sida. Vänd ner räkorna i dressingen och servera genast.
Fler recept med: Buffémat, Grilla, Skaldjur