I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Grilla sommarens godaste räkor! Med en smakrik mix av citrongräs, chili, koriander och hummerfond kommer detta garanterat bli ett av dina snabba favoritrecept i sommar!

För 4 portioner

Ingredienser

Grillade räkor ”thai style”

1 citrongräs finhackat
2 vitlöksklyftor finrivna
1 lime saft och skal
1 mild röd chilifrukt finhackad
3 msk basilika och koriander finhackade
500 g räkor färska med skal
1 citron saften
1 msk soja japansk
1 msk sweet chilisås
1 1/2 msk hummerfond Bong Touch of Taste
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Galet gott -grillade räkor ”thaistyle”!

  1. Banka och finhacka citrongräset. Riv vitlöken och limeskalet.
  2. Finhacka chilin och örterna. Pressa saften ur lime och citron.
  3. Blanda med övriga ingredienser till en marinad.
  4. Vänd ner räkorna i marinaden och låt marinera i ca 30 min.
  5. Låt marinaden rinna av räkorna (spara marinaden) och trä upp dem på ett spett.
  6. Grilla hastigt över glöden. Grilla någon minut på varje sida.
  7. Grilla räkorna några minuter på varje sida.
  8. Ringla över resterande marinad över räkorna innan servering.
  9. Servera med grillad citron, majonnäs smaksatt med överbliven marinad och dressad blandsallad.