Grillade provencemarinerade lammfiléer och merguez

Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesan-creme fraiche och en fräsch sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g lammytterfilé
  • 800 g lammytterfilé
  • 8 merguez - (lammkorvar)

Provensalsk marinad

  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka timjan - färsk
  • 1 dl olivolja

Grönsaksspett

  • 400 g zucchini
  • 16 rödlökar - små, färska
  • 32 färskpotatisar - små, kokta
  • 32 körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst 1 timme.

  2. Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.

  3. Torka av köttet och grilla det runt om till 58° innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 min.

  4. Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesan-creme fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!