Grillade primörer

Grillade primörer är gott att äta som det är eller som tillbehör till annat grillat. Förstärk gärna den grillade smaken på grönsakerna med flingsalt som har röksmak.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g sparris - grön
  • 250 g salladslök
  • 1 knippa rödbetor - (500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk bregott - brynt eller vanligt smör
  • 1 tsk flingsalt - gärna med röksmak
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa sparris och salladslök. Skrubba rödbetorna noggrant.

  2. Lägg rödbetorna i saltat vatten och koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Ta upp och låt ånga av. Skala eventuellt.

  3. Lägg rödbetorna på ett dubbelt aluminiumfolieark och vik upp kanterna. Ringla över olja och klicka på Bregott. Krydda med flingsalt och peppar.

  4. Lägg rödbetspaketet på grillen och tillaga ca 5 min på indirekt värme, (vid sidan av glöden). Fördela sparris och lök bredvid och grilla tills de fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!