Grillade primörer med ramslöksdressing

Grillade primörer med ramslöksdressing passar bra till allt grillat. En pigg, grön dressing med säsongens ramslök serveras till de grillade grönsakerna.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g knippmorötter
  • 2 lökar - färska
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 stjälkselleristånd - (250 g)
  • 250 g sparris - grön
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Dressing

  • 50 g ramslök
  • 50 g spenat
  • 0,5 dl kapris - liten
  • 1 dl olivolja - mild
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Dressing: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.

  2. Ansa alla grönsaker. Halvera morötter och lök på längden. Skär fänkålen i klyftor, spara eventuellt fänkålsdillen till garnering.

  3. Blanda grönsakerna med olja. Grilla över direkt glöd tills de fått fin färg, 5–10 min beroende på grönsak och storlek. Lägg grönsakerna på ett fat och strö över flingsalt. Garnera med eventuell fänkålsdill.

  4. Servera grönsakerna med dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!