Grillade portobellosvampar med mozzarella

Fyll de stora hattarna med svamp, mozzarella och sparris innan de grillas.
Lotta Bäckström
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4 portabellosvampar
  • 1 mozzarella - (125 g)
  • 1 bananschalottenlök
  • 4 msk örtolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.

  2. Skär osten i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar.

  3. Blanda den hackade svampen, ost, lök och sparris i en skål. Tillsätt oljan och krydda med salt och peppar.

  4. Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på direkt värme under lock tills osten börjar smälta, ca 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!