44444

Grillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgrädde är en underbart god och enkel dessert, där den salta vaniljgrädden blir pricken över i.

För 4 personer:

Ingredienser

4 persikor, eller nektariner
0,5 dl mandelspån

Ingefärssockerlag:

1 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk citron, pressad
1 tsk ingefära, riven

Salt vaniljgrädde:

2,5 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Garnering:

ätliga blommor, t ex penséer

20 minuter

Grillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgrädde – gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till ingefärssockerlagen. Låt kallna.
  2. Vispa grädden och smaksätt den med salt och vaniljpulver.
  3. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på medelvärme.
  4. Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Grilla dem med snittytan ner över direkt värme tills de fått färg. Vänd och grilla andra sidan.
  5. Servera persikorna direkt tillsammans med ingefärslag, salt vaniljgrädde och mandelspån. Garnera med blommor.