Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön är en lyxig förrätt. Öppna ostronen efter grillning genom att lägga dem med flata sidan ner i en handduk. Vicka försiktigt, bänd upp och skär av muskeln med en ostronkniv.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 ostron
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 0,5 dl soja - japansk
  • 2 msk yuzujuice
  • msk sesamfrön - rostade

Gör så här

  1. Skär gurkan i små tärningar. Blanda soja och yuzujuice.

  2. Lägg de oöppnade ostronen på grillen och grilla ca 5 min. Öppna ostronen. Häll över sojasåsen. Strö över gurka och sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!