00000

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön är en lyxig förrätt. Öppna ostronen efter grillning genom att lägga dem med flata sidan ner i en handduk. Vicka försiktigt, bänd upp och skär av muskeln med en ostronkniv.

För 4 personer:

Ingredienser

8 ostron
1 bit gurka, (ca 10 cm)
0,5 dl soja, japansk 
2 msk yuzujuice
msk sesamfrön, rostade

10 minuter + 5 minuter på grillen

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön – gör så här:

  1. Skär gurkan i små tärningar. Blanda soja och yuzujuice.
  2. Lägg de oöppnade ostronen på grillen och grilla ca 5 min. Öppna ostronen. Häll över sojasåsen. Strö över gurka och sesamfrön.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Grilla, Skaldjur