Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

Här byts det traditionella hamburgerbrödet ut mot mindre bitar av smakrikare focaccia.

20 min

Grillade miniburgare med bacon och cheddarostcrème

 

1. Blanda färsen med senap, vatten, salt och peppar. Forma färsen till åtta minihamburgare.

2. Cheddarcrème: Riv osten. Koka upp crème fraichen under omrörning. Vispa ner osten tills den smält och krydda med salt. Kyl crèmen.

3. Skiva tomaterna och skär löken i tunna skivor.

4. Grilla hamburgarna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Halvera baconskivorna och grilla dem knapriga. Skär focaccian i rutor, ca 5 x 5 cm. Klyv bröden och grilla dem lite lätt. Klicka cheddarostcrème på brödens underdelar och lägg på hamburgare, tomatskivor, lök och bacon. Lägg på brödlocken och servera.

Recept från