Grillade majskolvar med tomatsalsa

Smör i all ära, men det här är ett bra alternativ att servera  till varma majskolvar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 majskolvar - färska

Tomatsalsa

  • 2 tomater - mogna
  • 0,5 chili - t ex röd spansk peppar röd
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk citron - pressad

Tillbehör

  • 1 citron
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1.  Ta bort kvistfästet från tomaterna, skär dem i mindre bitar. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Koka de hackade tomaterna med chili, socker, salt och citronsaft till en tjock salsa. Låt svalna.

  3. Koka majskolvarna ca 5 min i saltat vatten. Grilla majskolvarna och servera salsan till. Pressa citronsaft över och salta lite extra med flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!