00000

Smör i all ära, men det här är ett bra alternativ att servera  till varma majskolvar.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 färska majskolvar

Tomatsalsa:

2 tomater, mogna
0,5 chili, t ex röd spansk peppar, röd
1 msk strösocker
2 krm salt
1 tsk citron, pressad

Tillbehör:

1 citron
2 tsk flingsalt

Grillade majskolvar med tomatsalsa – gör så här:

  1.  Ta bort kvistfästet från tomaterna, skär dem i mindre bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Koka de hackade tomaterna med chili, socker, salt och citronsaft till en tjock salsa. Låt svalna.
  3. Koka majskolvarna ca 5 min i saltat vatten. Grilla majskolvarna och servera salsan till. Pressa citronsaft över och salta lite extra med flingsalt.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt