15 minuter + tid på grillen
Grillade lammracks med svensk pesto – gör så här:
- Pesto: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Skala vitlöksklyftan. Mixa dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Krydda med salt och peppar.
- Förbered grillen. Putsa lammracksen fria från fett och senor. Gnid dem in med olja, salt och peppar. Linda in benen med aluminiumfolie så att de inte bränns vid grillning.
- Börja med att grilla köttet på direkt värme ca 2 min på varje sida. Grilla sedan indirekt till 58-60° innertemperatur, då är det rosa, eller till 70° för genomstekt. Låt köttet vila 2-3 min. Bred pesto på köttet och skär det sedan i skivor.
Servera med färskpotatis med brynt smör – receptet hittar du här!